Seminar 2020 | Etisk ansvarlig talentudvikling

Her på siden kan du se eller gense indlæggene fra TALENT-DK seminaret 2020 med temaet Etisk ansvarlig talentudvikling.

Længere nede på denne side kan du se indlæggene som video. Du kan også downloade de respektive indlægsholderes præsentationer som pdf. Indlægget med Claus Flensborg fra Arla Foods er ikke tilgængeligt for download eller videovisning, da indlæggets materiale indeholder interne processer fra Arla Foods. 


Indlægsvideoer 👇🏻

Velkommen, åbningsindlæg v/ Jan Harkamp, DR Sporten

Først var han med til at lave dokumentaren "De farlige frivillige - om pædofili". Og får et par år siden stod han bag "Svømmestjerner - under overfladen". Jan Harkamp er en seriøs journalist, som både som top-bordtennisspiller og journalist har mødt eliteidrættens skyggesider. Jan indleder seminaret med en appel om, at fremtidens talenter overalt i det danske samfund skal mødes med en langt mere anstændig og transparant etik.

Af ophavsretsmæssige årsager, kan vi ikke vise de videoklip fra "Svømmestjerner under overfladen", som Jan Harkamp bruger i sit åbningsindlæg. Hele dokumentaren kan findes  her: https://www.dr.dk/drtv/program/svoemmestjerner-_-under-overfladen_159916 - selve sekvenserne som Jan Harkamp benytter, kan findes ved følgende tidsmarkeringer i dokumentaren:

Klip 1:

09.50 – 12.00

Klip 2

26.41 – 27.53, 34.25 – 35.05, 40.43 – 41.06, 41.38 – 42.10

Indlæg #1: "Forskningsetik eller etik i forsker-uddannelse?" V/ Professor Stine Falsig Pedersen, Biologisk Institut, Københavns Universitet

 Som baggrund i sin personlige integritet har professor Stine Falsing Pedersen på forbilledlig vis hjulpet sine studerende til, med største naturlighed, at forholde sig til etikken i deres uddannelse og senere forskningsaktiviteter. Gennem sit indlæg viser Stine, hvordan hun på involverende vis udøver etisk ansvarlig talentudvikling.

Du kan downloade præsentationen her

Indlæg #3: "Talentudvikling som et fælles anliggendet" V/ Line Fredens Ph.d-studerende og Master i Læreprocesser med specialisering i organisatorisk coaching, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Line Fredens fra De Kongelige Danske Musikkonservatorium er master i læringsprocesser med specialisering i organisations-coaching. Line arbejder med stort engagement og en bevidsthedsskabende talentudvikling gennem løbende dialog med udfordringer, af de unge strygertalenter. 

Lines indlæg rummer mange inspirerende tilgange, som seriøse talentudviklere kan have glæde af.

Du kan downloade præsentationen her


Indlæg #4: "SOCIALANSVARLIG ATLETUDVIKLING: En holistisk og praktisk tilgang" V/ Laurence Halsted, sportschef i Dansk Fægte-forbund og tidligere OL-fægter

Laurence Halsted, som er sportschef i Dansk Fægte-forbunbd, afsluttede TALENT-DK seminaret i 2018 med at introducere os til teorierne om Self Compassion. Siden er Laurence blevet en del af det engelske fægteforbunds udviklingsprojekt "True Atheletics Project" (TAP), hvor sigtet er, at udvikling og forløsning af udøvernes potentiale og talent skal ske på en langt mere fornuftig vis, end eliteidræt i mange år har benyttet. Laurence indlæg fortjener, at du giver dig tid til at reflektere grundigt over de mange visionære tiltag.


Du kan downloade præsentationen her

Paneldebat: ”Det tager jeg med mig fra i dag”

Vanen tro sluttede vi dagen af med en paneldebat med deltagere fra seminaret. 

De tre paneldeltagere er: