Seminar 2019 | Talent og transitioner

Her på siden kan du se eller gense indlæggene fra TALENT-DK seminaret 2019 om Talent og transitioner.

Længere nede på denne side kan du se indlæggene som video. Du kan også downloade de respektive indlægsholderes præsentationer som pdf.

Indlægsvideoer 👇🏻

Indlæg #1: Morten Bertelsen - Forskellige tilgange til transitioner

Morten Bertelsen er uddannet cand. psych og cand. scient. idræt og arbejder som seniorkonsulent hos Copenhagen Coaching Center. Hør hans oplæg om forskellige tilgange til transitioner, hvor Morten blandt andet taler om arbejdet med en lille flok prominente fodboldspillere, der nærmer sig en skelsættende transition: karrierestoppet.

Hent Morten Bertelsens præsentation her (pdf)

Indlæg #3: Professor Morten Zeuthen - Transitioner i en følsom verden

Professor Morten Zeuthen, der underviser i cello på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, fortæller om de forskellige transitioner som musikere gennemgår. Han starter fra barndommen, og beretter om hvordan "rædsomme mødre" og stærke fællesskaber, kan være afgørende for fastholdelse og videreudvikling af danske musiktalenter.  

Hent Morten Zeuthens præsentation her (pdf)

Indlæg #4: Andreas Küttel - Transitioner i eliteidræt

Andreas Küttel, studieadjunkt ved Syddansk Universitet og tidligere verdensmester i skihop, har forsket i forskellige transitioner i eliteatleters karriere. Både det som Andreas kalder ”Every boy’s dream”, altså skridtet til udenlandske klubber samt transition ved karriereafslutning i et kulturel perspektiv. Respondenterne i Andreas' forskning er topatleter fra forskellige sportsgrene og nationaliteter (Schweiz, Danmark og Polen). 

Grundet tekniske problemer blev Andreas Küttels oplæg, desværre ikke blevet filmet.

Hent Andreas Küttels præsentation her (pdf).