Inspirationsmøde 6.10.21- ”Gør øvelse mester?”

Årets sidste inspirationsmøde – ”Gør øvelse mester?” - var en opfølgning på sidste års møde med Morten Zeuthen. I kølvandet på dette møde var der flere, der havde sat fokus på den meget omtalte ”10.000 timers regel”. Hvad, der er ”op og ned på denne ”regel”, blev på saglig vis perspektiveret af vores nye uddannelseskonsulent Anders Tranberg Andreasen. Anders viste en række eksempler på, at sen specialisering har større sandsynlighed for, at elitepræstationer på seniorniveau er forbundet med øget fysisk sundhed og glæde ved udøvelse - Med indlægget ”Balancen mellem metodisk praksis og individuel kunstnerisk udvikling af rytmiske musiktalenter” tog prorektor Søren Kjærgaard, RMC over med at gøre rede for det bærende paradigmeskift fra mesterlære til Peer learning, hvor der var fokus på diversitet i det kunstneriske udviklingsarbejde, hvor der både blev arbejdet med individuel præsentations-feedback og i kollektive refleksionsrum.- Aftenens tredje indlæg bød player development coach Stefan Madsen, FCK på under titlen ”Individuel fokus i en holdkontekst”. Seriøsiteten lyste ud af ethvert delelement af det enorme sæt af analyser, som danner basis for arbejdet med den enkelte spillers udvikling. Der indsamles data både på og udenfor banen, så træningen optimalt kan tilpasses både individuelt og kollektivt

Inspirationsmøde d. 23.8.2021 "Jeg - et talent"

Del 1 - Søren Chr. Meyer fra Zero North A/S og Nynne Afzelius fra Gefion Gymnasium

TALENT-DK inspirationsmødet ”Jeg – et talent” mandag d. 23.8. bød på fire generøse indlæg fra repræsentanter fra forskellige performancekulturer.

 

Erhvervslivet blev repræsenteret af CEO Søren Chr. Meyer fra Zero North A/S. I sit indlæg påpegede Søren vigtigheden af, at man til enhver tid kan se sig selv i øjnene i forhold til den kultur, der hersker i den virksomhed, hvor man arbejder. Og at hans udvikling af eget talent har trivedes bedst, når virksomhedens værdier også afspejlede sig i daglige holdninger og handlinger.

 

Uddannelse var repræsenteret af vicerektor Nynne Afzelius fra Gefion Gymnasium, som havde været central udvikler i både Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) og Scincetalenter på Sorø Akademi. Umiddelbart stillede Nynne spørgsmål ved, om hun egentlig var et talent, men ingen af de tilstedeværende var i tvivl om, at hun besad et talent som uselvisk initiativtager til at skabe optimale udviklingsmuligheder for tusindvis af talenter under naturvidenskabelige uddannelser.

Download Nynne Afzelius' præsentation her (PDF)

Komiker Thomas Wivel og tidligere elite-taekwondokæmper Muzafar Ali

Kunstens verden blev belyst af standupkomiker Thomas Wivel, som i år også er sprunget ud som grafisk talent med en flot samling fotokollager hos Gallery KN. Thomas beskrev, hvordan han som 11-årig blev konfronteret med frygten ved ankomst til en engelsk skole, men hurtigt fik fortrolighed med frygten og dens udfordringer; noget, som han selv opfatter, ligger bag hans talent for at udfordre publikum med komikken som platform.

 

Endelig sluttede mødet af med eliteidrættens repræsentant, taekwondokæmperen Muzafar Ali fra Nørrebro Taekwondo Klub. Muza tilskrev en fantastisk kultur i klubben samt selve kampsporten som centrale komponenter i en dannelsesproces, hvorigennem han lærte at få det bedste ud af sine potentialer. Både sejre og nederlag lærte ham ærligt at evaluere sig selv, så hans videre karriere skete på et reelt fundament. 

Du kan downloade Muzafar Ali præsentation her (PDF)

 

Inspirationsmøde d. 25.6.2021 om talentudviklerens rolle og betydning

Michael Steen Holst - "Talentudviklerens relation til talenterne"

HR-direktør Michael Steen Holst (KMD) indledte med at tale om de mange aspekter om talentudviklerens relation til talenterne, hvor mange organisationer læner sig op ad en standard-model, som kan vise sig utilstrækkelig i forhold til det enkelte talents behov for stabil udvikling. Med reference til forskellige store virksomheder, hvor Michael har arbejdet, gav han illustrerende eksempler på rigide definitioner af talent, som ledte til usikre kriterier for identifikation og udvikling af talent. Med tydelig begejstring betonede han værdien af rummelighed, som han oplevede i KMD.

Kirsten M. Poulsen - "Brug af mentoring i forløsning af talentet"

Kirsten M. Poulsen (KMP+House of Mentoring) fortæller om brug af mentoring i forløsning af talent. Med stor indsigt bliver vi gjort klogere på forudsætningerne for god mentoring, hvor mentors selvindsigt var en central kondition. Kirsten kommer omkring magt som værdiladet faktor i kvalificeret mentoring. Det var en oplevelse at få kendskab til de mange centrale elementer, der er vigtige at forholde sig til god mentoring; især var der fokus på mentor og mentees gensidige afklaring af centrale aspekter som grundag for vellykket samarbejde.

Download Kirstens præsentation her (PDF)

 

 

 

Tim Frederiksen - Talentudviklerens selvopfattelse

I aftenens sidste oplæg blev mange af de centrale elementer i de første to indlæg knyttet sammen i professor på det Kongelige Danske Musikkonservatorium Tim Frederiksens indlæg om talentudviklerens selvopfattelse. Med en hudløs ærlighed fortale Tim om sit mangeårige arbejde med at skabe internationale stjernemusikere, hvor især hans gennemgang af processen med at ”udvikle oaser” til styrkelse af trygheden i den kunstneriske proces samt hans illustration af hans respektfulde skift i relationen til talenterne efterhånden, som de kunne stå sikkert på egne ben, gjorde stærkt indtryk.

I afslutningen af videoen kan du følge en spændende opsamlingsdiskussion mellem de tre oplægsholdere og arrangementets deltagere.

Inspirationsmøde d. 6.4.2021 om Netpsykologi og virtuel talentudvikling

Erhvervspsykolog Mads Schramm

Inspirationsmødets første oplæg stod erhvervspsykolog Mads Schramm fra Grow People for. Se eller gense oplægget, hvor Mads fortæller om hvad virtuel ledelse kan og ikke kan, samt hvad man som leder og medarbejder skal være opmærksomme på, når vi arbejder sammen i det virtuelle rum. 

I videoen kan du afslutningsvist se Mads svare på spørgsmål fra inspirationsmødets deltagere. Dette segment starter omkring 45 minutter inde i videoen.

Du kan downloade Mads Schramms præsentation her.

Perfomance-psykolog Jakob Hansen

Jakob Hansen er partner i konsulentfirmaet Doubleyou og har igennem sin karriere arbejdet med perfomance coaching. Selvom det ikke var uvant for Jakob at have samtaler med atleter via skype, ændrede corona-situationen alligevel en hel del. I dette oplæg fortæller Jakob om, hvordan Coronaepidemien tvang ham til at gentænke sin måde at coache det danske golflandshold, samt hvilke erfaringer han har gjort sig med virtuel performance coaching.

I afslutningen af videoen kan du høre Jakob svare på spørgsmål fra inspirationsmødets deltagere. Dette segment starter omkring 43 minutter inde i videoen. Derefter indgår han og Mads Schramm i en spændende fælles refleksion over aftenens tema. 

Du kan finde Jakobs præsentation her

Af ophavsretsmæssige årsager er Jakobs oplæg beskyttet med kode. Hvis du er interesseret i at downloade oplægget, kan du modtage koden ved at maile til fp@teamcopenhagen.dk