Leif Chr. Mikkelsen

Herlig bog! Læs den før dine konkurrenter

Leif Chr. Mikkelsen Direktør i Team Copenhagen
I forbindelse med DRs store show SPORT 2015 i Herning den 9. januar blev Morten Bennekou tildelt Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris.
Og med en sprinters veltimede finish udkom Mortens bog, ”STÅLSAT – talentudvikling i sportens verden” få dage efter. (Leif Chr. Mikkelsen, 16. februar 2016)

Det gennemsyrer bogen, at den er skrevet af en særdeles kompetent praktiker. Morten har i årene 2003-2015 været skaberen af den gennemgående idé i Danmarks Cykle Unions succesrige talentarbejde. Først som U19-landstræner og siden som U23-landstræner og talentchef. Hertil kommer, at Morten er cand.scient. i idræt.

Bogen er uhyre velstruktureret, dog uden at læseglæden bliver forstyrret. Den er levende beskrevet med relevante eksempler fra talentchefens mangeårige praksis. Hertil kommer, at Mortens egne erfaringer bliver suppleret med parallelle udsagn fra en lang række danske idrætspersonligheder.

Kapitlerne, som kommer i en konstruktivt illustrerende rækkefølge, bliver alle afrundet med ”Vigtige pointer fra kapitlet”, som udover at tjene som hjælpsom opsummering også danner platform for den engagerede læser til nødvendige refleksioner over egen praksis og erfaringer.

Umiddelbart betragter jeg ikke ”STÅLSAT” som en lærebog. Jeg oplevede den til gengæld som et såre berigende møde med en meget inspirerende og kompetent trænerkollega, som med styrke og overbevisning giver udtryk for viden, erfaringer og personlige holdninger. Flere gange undervejs oplevede jeg mig værende dybt uenig med Morten; men mærkede også, hvor befriende det var, at det skete i mødet med en del af sportsverdenen, som jeg kun kender fra TV-skærmen.

Jeg vil gerne anbefale trænere, sportschefer og sportsligt ansvarlige ledere at benytte bogen til et konstruktivt møde og en befriende konfrontation med egen viden om og strategi for udvikling af talent.

Personligt fandt jeg stor inspiration i kapitlerne:

 

  • Den dygtige træner
  • Relationen mellem træner og udøver
  • På med jernskjorten
  • Mønstre og mønsterbrydere
  • Udvikling, præstation og resultater
  • Den selvledende udøver


Og mest provokeret blev jeg af ”Kulturen er afgørende for vedvarende succes”, som, jeg – trods en lovende overskrift – oplever, simplificerer den samlede kultur omkring talentmiljøet.

Endelig slutter kapitlerne af med et superbidrag (”Mind the gap”), hvor især gennemgangen af transitioner og barrierer står utrolig stærkt. Og for mit vedkommende er et berigende supplement til den forskning, som Louise Kamuk Storm, SDU fremlagde på TALENT-DK´s seminar i november 2015.

Herlig bog!!. Læs den før dine konkurrenter.

Vil du have flere nyheder?